lauantai 14. kesäkuuta 2014

Puutarhan kukkaloistoaKovin aikaisin tänä vuonna kukkivat niin juhannusruusu kuin sireenit. Kukkaloiston sain kuitenkin ikuistettua kameralle. Se tässä vanhassa puutarhassa on mahtavaa, että puut ja pensaat ovat jo kasvaneet ja täyttäneet istutuspaikkansa.

 
Harmi, etten hoksannut kysellä jo edesmenneiltä naapureilta sitä, että kuinka ovat päätyneet sijoittamaan omalle ja tähän naapurin miehen siskon perheen taloon taimet. Hyötynäkökulmahan on ollut tietenkin keskeinen ajatus, mutta kyllä täällä on ajateltu myös kauneutta.

Minulla on Elisabeth Kochin kirjoittama kirja Oma puutarha vuodelta 1942. Kirja on omistettu omakoti- ja siirtolapuutarhaviljelijöille. Kirjassa on erittäin selkeästi kerrottu puutarhan perustamisen lähtökohdista. Elisabethin kirjassa on vinkkejä niin perennapenkkien kuin hyötypuutarhan perustamiseen. Mikä mielenkiintoisinta, niin kirjassa on myös lueteltu aikalaisille tarjolla ollevien ja tavallaan Elisabethin suosittelemia kasvien nimiä sekä pieni kuvaus jokaisesta. Hauskaa oli huomata, että omassa puutarhassa löytyy, jos nyt ei ihan samoja, niin vastaavia kasveja kuin Elisabeth Koch on suositellut, Näinköhän puutarhani perustajilla on ollut käytössä kirjan tietoa.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti