torstai 26. heinäkuuta 2012

LUPAVIIDAKKO


Voi, voi. Muistin oikein, mitä tulee kasvihuoneen rakentamiseen eli eihän sitä ilman lupaa lähdetä rakentamaan. Tarkistin vielä asian Lohjan kaupungin sivuilta ja yli 6 m2 kasvihuoneelle tulee hakea toimenpidelupa. Kävinkin eilen rakennusvalvonnassa keskustelemassa aiheesta ja tilaamassa lupaan tarvittavat karttapaketit sekä piirustuspohjan, johon voin muokata asemapiirroksen. Jos koulutuksesta ei muuten ole ollut hyötyä, niin piirustukset ja valvojan tehtävät saan itse hoitaa. Tässä kohtaa ei voi kuin syyttää pääsuunnittelijaa, jos lupa-asiakirjat eivät etene.

Rakennusvalvonnassa oli paikalla kaksi tarkastajaa enemmän ja vähemmän lomalta paluu tunnelmissa. Mukavan oloista porukkaa, mutta ei kovin paljon lohduttanut tieto lupajonosta. Tällä hetkellä kaupungilla on noin 180 lupahakemusta sisällä. Ja voin vakuuttaa, ettei yksi kasvihuone ole siellä kärkikahinoissa, kun vaakalaudalla painaa omakotirakentajat. Toisaalta on aika hieno asia, että hakemuksia on noinkin paljon. Sehän tarkoittaa, että täällä tapahtuu.

Nyt täytyy lähetä piirtämään kuvia ja pehmittämään naapureilta lupaa rakentamiselle. Suunnitteluprosessi siirtyy reilun viikon verran, kun lähden viettämään partioleirille laatuaikaa sudenpentujen kanssa. Huimaa ohjelmaa tiedossa lähiviikoksi.

Toivo rakennusluvasta saamisesta syksyn aikana elää ja ajatuksena olisi ainakin valaa pohjat valmiiksi ennen talvea. Olisi sitten aikaa rauhassa kunnostaa ikkunoita pakkasen paukkuessa. Lupaa odetellessa löytyy muualta pihapiiristä tekemistä. Olisin toivonut, että mehumarjat olisivat kypsyneet ennen kesäleiriä, mutta saahan noita mehuja tehdä leirin jälkeenkin. Tiedoksi muuten, että omenasato näyttää tulevan huima tänä vuonna. Omenaohjeita vastaanotetaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti