maanantai 23. heinäkuuta 2012

IKKUNALÖYTÖ

Sykäys kasvihuoneprojektille lähti pari viikkoa sitten, kun Vespa-ajelulla poikkesimme Perniön asemalle Maurin Makasiiniin. Tätä paikkaa on moni mitä erikoisimmissa yhteyksissä maininnut ja taitanee olla näitä "nähtävä ja koettava ainakin kerran elämässä" -paikkoja.

Siellä nojaili ikkunoita, jotka suorastaan huusivat kasvihuone, kasvihuone! Muutama muukin pariskunta niitä siinä hipelöi. Harmittelimme kulkuneuvoja sekä tilaisuutta. Tilanteen rauhoitti kuitenkin tieto, etteivät kyseiset pokat suinkaan olleet ainoat laatuaan vaan niitä löytyi lisää. Jatkoimme matkaa myhäillen kohti Salon iltatoria, jota muuten voin myös lämpimästi kaikille suositella.

Sen verran jäi kipinä ikkunoihin, että heti aamusta soitin takaisin Perniöön ja varasin kuusi ikkunaa. Maksoin sovitun käsirahan ja varmistin, että aarteet säilyvät kunnes noudamme pokat kotiin. Kävimme välillä lomailemassa Anna -mummon luona Punkaharjulla.

Viime viikolla noudimme ikkunat kotiin. Tällaisia ikkunoita löytyy nyt sitten kuusi kappaletta;Ikkunat ovat todella hyvässä kunnossa. Puuosien vaihtoja ei tarvitse tehdä lainkaan. Muutama ruutu on rikki, joten niitä täytyy vaihtaa. Lasit ovat kiinni listoilla, joten harmikseni en pääse ikkonoita kittaamaan. Ikkunat ovat koolaan noin 1100 x 3200 mm. Ne ovat alkuperäisesti jostain päin Turun satamaa, mutta tarkempaa tietoa ei myyjältä irronnut. Joka tapauksessa nämä tulevat olemaan lähtökohtana kasvihuoneen mitoituksella ja ajatukselle. Lopuksi vielä lähikuva ikkunasta, josta voi todeta, ettei ikkunoiden kunnostuksesta tule mikään älytön urakka.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti